Att anlita städtjänster från ett städföretag

Rengörings- och städtjänster har blommat upp den senaste tiden. Trots svåra ekonomiska tider för att de har upptäckt hemligheten med att bli framgångsrika företag. De gör det som ingen annan vill göra men som ändå måste göras. Med andra ord så gör de det smutsiga arbetet.

Vad är städtjänster?

Städtjänster kan bestå av en ensam man eller kvinna, eller så kan det vara större städföretag som hyr ut sina anställda till att arbeta för dig, deras kund. Om du anlitar ett städföretag som hyr ut sina anställda så är de chefen och du är kunden. Detta gör det mycket lättare för dig i förhållande till skatter och arbetsgivaravgifter. Om du själv anlitar en städare så är du deras chef och således har du fullt ansvar för att se till så anställningen sköts på rätt sätt. Och att den anställda har rätt att arbeta i Sverige, samt betalar rätt skatt.

Vilken typ av städtjänst som du föredrar beror på en mängd faktorer. Bland annat hur ofta du behöver anlita städtjänsten och hur bekväm du är med att vara chef.

Så väljer du bäst städföretag

När du väl har bestämt dig för vilken typ av städtjänst du vill anlita så är det viktigt att hitta bäst städföretag i Täby. Ta god tid på dig så det blir rätt redan första gången. Då behöver du inte lägga mödosam tid senare på att intervjua och utbilda nya städare för att hitta en annan som passar bättre till det som du behöver.

Vad ingår i städtjänsten

Innan du anlitar någon bör du se till så det är tydligt överenskommet om vem som står för städmaterial inklusive dammsugare, och vem som skall fylla på förråden. Fråga vad deras policy är när en städare sjukanmäler sig och inte kan komma eller om hen säger upp sig. Kommer du kunna behålla samma städschema med en ny städare, eller blir du tvingad att ändra om i schemat. Det är bättre att fråga och veta än att bli överraskad när det väl händer. Om din bestämda städdag landar på en röd dag bör du fråga vad som gäller då med ditt städschema. De flesta människor vill inte få sitt hem städat under julen eller tacksägelsedagen. Så genom att ta reda på vad för policy som gäller kan du lättare planera runt detta.

Gör en lista över de städuppgifter som du vill att tjänsteleverantören skall göra och fråga om de kan göra alla de sakerna. Många städfirmor erbjuder inte fönsterputsning då de föredrar att låta dig anlita professionella fönsterputsare. Vissa städare tvättar och diskar mot en extrakostnad medan andra inte gör det alls. När du väl har etablerat vad dina behov är och hittat ett städföretag som kan möta alla dem, behöver du göra en lista med alla uppgifter som skall utföras vid varje besök. Om dina behov varierar från vecka till vecka så behöver du uppdatera din lista för att spegla detta. Se till så städarna vet om det finns några områden du inte vill att de skall städa. Som till exempel dina barns rum, och kommunicera tydligt eventuella orosområden innan de blir ett problem så att du får en positiv upplevelse.