Underhåll och skötsel för hantering av avfallskärl

Har du avfallskärl i ditt hem eller på din arbetsplats? Här är några tips från våra städare i Täby som kommer att vara till stor hjälp för dig:

Undvik att dumpa livsmedelsavfall i avfallskärlen

De flesta människor gillar inte att rengöra sina kärl och jag är säker på att du också hör till den kategorin. Rengöring blir nödvändigt när det finns spill och en allmän röra i kärlen. Om du inte vill rengöra dina kärl kan du vidta åtgärder som kommer att förhindra att röran sker i från första början.

Ett av sätten att göra det på är att undvika att kasta livsmedelsavfall i kärlen. Du bör använda en komposthög istället för en avfallsbehållare. Om du har matrester som måste placeras i kärlen, till exempel kött, slå då in det i en dubbelpåse för att undvika en röra.

Bli av med lukt från avfallskärl

Även när de är täckta tenderar avfallskärl att avge en dålig lukt. Detta är vanligt om det gått länge utan att du tömt dem. Skräplukt ger inte bara ditt hem ett dåligt intryck för besökare, det gör också hemmet obekvämt att vistas i. Ett av sätten att förhindra lukten på är att strö bakpulver i avfallskärlet. Om du inte har bakpulver, använd kattsand och så kallade ”dryer sheets”. Du kan också bli kreativ och använda annat material som fungerar för dig.

Borra hål i kärlen för att avlägsna vatten

Många kommer protestera och säga att borrning av hål skulle skada kärlen, men det gör det inte. Hålen gör det enkelt för dig att tvätta ur insidan av kärlen utan att hälla ut det smutsiga vattnet. Detta är också praktiskt eftersom det tillåter regnvatten att rinna ut om avfallsbehållaren fått regn över sig. Efter att staden eller kommunen har tagit avfallet kommer du bara behöva skölja kärlen med en utomhusslang.

Behåll aldrig skräp längre än du borde

Förutom att lukta och fylla din trädgård så innebär skräp risken för sjukdomar eftersom massor av skräp tenderar att locka små skadedjur av olika slag. För att undvika att behålla skräp längre än du borde se till att du aldrig missar en ”sopdag”. Du bör ställa in ett larm för att påminna dig om att ta ut skräpet när det är dags för sophämtning. Om du ändå missar att ta ut skräpet bör du överväga att ta det till en sophantering.

Slutsats

Avfallskärlets tillstånd avgör vilken upplevelse du har. Använd ett kvalitativt kärl för en fantastisk upplevelse.