Hemstädning – Planering som gör det enkelt och effektivt

Många personer saknar den nödvändiga tiden och motivationen som krävs för att hålla hemmet rent 365 dagar om året. Men efter en lång vinter så tycker de flesta att en ordentlig hemstädning även är vad doktorn skulle ha föreskrivit.

Vissa tycker att den årliga ritualen med vårstäd är renande även för själen. Men trots det, finns det många av oss som hellre väljer att se åt andra hållet. Med rätt planering och med lite disciplin så kommer du märka att uppgiften blir enklare och lite mer effektiv. Kom ihåg att inte glömma den första regeln när det gäller att städa hemma: HA KUL!

Hemstädning – Upptagen, men fixa hemstädet ändå!

Damm och allergiutlösare

Under vintermånaderna så är vi vanligtvis insnöade med våra husdjur vilkas hudflagor är en av de mest vanliga utlösarna när det gäller allergi och astma. Detta tillsammans med ackumuleringen av damm varje dag så har du snabbt bokstavligen ett skräckhus för dina näsgångar.

För att komma igång med din hemstädning, gör en planering. Städa ett rum i taget och börja med de rum som de som lider av astma och allergi sover i. Tvätta alla gardiner och sängkläder. Dammsug och damma. Putsa fönster, och rengör särskilt karmarna och liknande. Glöm inte heller att moppa alla golv.

Städa bort bakterier

När det gäller bakterier så är det inget att leka med. Från telefonen till fjärrkontrollen, se till att alla ytor blir ordentligt rengjorda för att minska risken att bakterier hänger kvar på dem hela våren. Beläggningar från mögel och fukt kan lätt förebyggas genom att använda ett dagligt badrumsrengöringsmedel. Försök också att använda ett stark desinfekterande medel tillsammans med produkter särskilt framtagna för att ta bort gamla mögelbeläggningar.

Köket är den viktigaste platsen att städa på. Se till att du rengör alla ytor noggrant. Kanske ska du också gå så långt så att du går igenom kylskåpet och rengör det inuti.

Oreda

Så snart ditt hem är skinande rent är det dags att börja gå igenom all de där sakerna som du säkert inte ens behövde från första början. Ja, du hörde rätt, det är dags att rensa upp bland ägodelarna.

Ta ut allt ur garderoben och byråerna, från hyllorna och under sängen. Sortera allt till högar med vad du behöver, vad du skulle vilja sälja, vad du kan ge bort och det som helt enkelt ska slängas. Du bör alltid förvara liknande saker tillsammans så det blir enklare för barn att hitta just de sakerna. Lägg sakerna i skåp, lådor med lock, byrålådor eller kanske några förvaringslådor i plast så att de inte blir dammiga.

Så, nu är du redo att börja om på nytt. Ge dig själv en klapp på axeln och ta ett djupt andetag. Eller så kan du kontakta oss om du är i behov en billig städfirma i Täby!