Tekniker för att rengöra duschdraperier

Duschdraperier är en oundviklig del av ditt badrum. Det är ett attraktivt inslag som finns i många affärer på internet. Dessa “gardiner” för badrum finns i en mängd olika typer; differentiera på grundval av tyg, kvalitet, design och pris. Så när du väljer en lämplig och attraktiv design på ditt duschdraperi på internet ser du fram emot att använda den i flera månader. Men eftersom de är en del av ditt badrum utsätts dessa tyger för smuts.

Enkla och miljövänliga sätt att rengöra duschdraperier

Även om du bara tillbringar några minuter i badkaret, skulle du aldrig vilja stirra på en smutsig gardin strax efter att du har rengjort kroppen. Men den svåra sanningen om dessa duschdraperier är att de blir smutsiga. Lyckligtvis finns det några sätt som du kan rengöra ditt duschdraperi på. Därför behöver du inte kasta bort det dyra badrumstyget när det blir smutsigt; du kan rengöra det på följande sätt.

Bakpulver

Du behöver inte tvätta dina duschdraperier med hjälp av en professionell; du kan göra det själv. Allt du behöver för att rengöra dina gardiner är en grundläggande tvättmaskin för kläder, lite badhanddukar, bakpulver och vinäger.

Till att börja med bör du lägga till en halv kopp bakpulver till ett normalt tvättmedel under tvättprogrammet. Kasta in två handdukar tillsammans med duschdraperiet; eftersom endast rengöring av plastridån kan förstöra materialets släthet. Kör maskinen i en skonsam cykel för att undvika att någonting tråkigt händer. Använd en halv kopp vinäger i sköljcykeln för att säkerställa att draperiet mjuknar upp.

Bleka

Med den här tekniken behöver du klorinblekmedel och tvättmedel för att rengöra gardinen. Till att börja med bör du lägga till en halv kopp klor och ¼ kopp tvättmedel i ljummet vatten. Kör tvättmaskinen i 8-10 minuter innan du stoppar in draperiet och två badhanddukar i maskinen. Tvätta dessa i maskinen i enbart 10 minuter, och inte längre än så, vilket inte nödvändigtvis löser ditt problem utan kan snarare riskera att skapa andra. Denna procedur rekommenderas när du väljer att tvätta för att ta bort exempelvis mögel eller andra oönskade saker från materialet.

Vinäger gör susen på duschdraperier

Tvätt med vinäger är ett effektivt sätt att ta bort mögelstammar. I den här proceduren måste du lägga ditt duschdraperi i en tvättmaskin tillsammans med några smutsiga handdukar. Du bör använda ett halvt tvättmedel och bakpulver innan du kör maskinen i vanligt programläge. När du är klar bör du lägga till en kopp vinäger under sköljcykeln. Stanna maskinen innan den går över till centrifugering och häng-torka draperiet.

Genom att tvätta draperiet kan du återanvända badrumstyget du köpte från en butik eller på internet. Därför fortsätter du med skönheten i dina draperier och badrumsinredning utan att spendera ett öre.

Kontakta bästa städfirman i Täby om du behöver rengöringshjälp!