Flyttstädning Täby

Effektiv hem- och flyttstädning
Intresseanmälan
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig!

Putsa fönster – 10 Smarta fönsterputstips

10 Gratis fönsterputstips

1. Använd de rätta redskapen – Först och främst, använd de rätta redskapen. Kanske låter detta som en löjlig grej att nämna först, men tro mig, det finns många som börjar putsa med helt fel redskap när det gäller fönster. Om du kan, använd en professionell gummiskrapa (skwiss), fönsterputsmedel och en påblötare.

2. En ren svamp – Det finns många som putsar fönster som börjar med en smutsig svamp. Se till att du har en ren svamp eller en lammullspåblötare, och/eller sämskskinn. Om du ser det som så, en smutsig påblötare kan lämna smuts kvar på fönsterrutan och en väldigt onöjd kund. Allt du behöver göra är att skölja svampen ofta om du putsar många fönster samtidigt, speciellt om det är riktigt smutsiga fönster. lär dig putsa fönster som ett proffs

3. Håll gummiskrapan på rätt sätt – Försök att hålla gummiskrapan i en vinkel så att vattnet rinner ner på glasrutan; jag skulle tippa på en 45 graders vinkling. Du vill inte att vatten rinner från båda sidorna av gummiskrapan.

4. Ha en stor variation av storlekar på redskapen – Under tiden som du putsar så kan du stöta på många olika sorters fönster, i alla möjliga former och storlekar. Om du har en bred variation av storlekar på redskapen och gummiskraporna så kommer det att hjälpa dig oerhört.

5. Torka av bladet – Efter varje gång som du drar gummiskrapan, torka av gummibladet med en luddfri trasa. Om du lägger en blöt gummiskrapa mot fönstret så får du ett märke efter bladet. Du blir snabbt bra på att torka av bladet fort.

6. Vik inte av för tidigt – Försök att lappa över varje tag med gummiskrapan med ungefär 4 cm om du kan. Vinkla skrapan så att vattnet rinner ner på den blöta fönsterytan, vik inte in mot den rena och torra ytan.

7. Var återhållsam med vattnet – Vad betyder det? Försök att inte använda för mycket vatten när du använder påblötaren på fönsterglaset. Jag vet att det är lättare sagt än gjort, men träna hemma på dina egna fönster eller en väns för att få till den rätta tekniken. Du vill ju att smutsen ska försvinna med hjälp av medlet och vattnet, men inte så att det kommer en hel dusch av vatten från fönsterlisterna.

8. Skaka av påblötaren – När du putsar fönster utomhus så kan du bli av med överflödigt vatten genom att skaka av påblötaren med en upp och ner rörelse bort från alla fönster. Detta ser till att den rätta mängden medel och vatten appliceras på fönsterrutan.

9. Använd mindre vatten inomhus – Om du fått ett fönsterputsjobb inomhus så använd till och med mindre vatten än du skulle gjort utomhus för uppenbara anledningar.

10. Ta bort alla lösa föremål – Om du putsar fönster inomhus, komihåg att alltid ta bort alla föremål som kan stå på fönsterbrädan (eller ännu bättre, be din kund göra det innan). Detta gör ditt jobb tio gånger enklare och ger dessutom ett renare resultat.